Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

EU Ecolabel. Met de bloem kies je voor groen

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Het wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Het keurmerk maakt het gemakkelijk om een duurzamere keuze te maken. De consument hoeft alleen maar op het logo met de bloem te letten. Alléén producten en diensten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu én kwaliteit kunnen worden gecertificeerd. In totaal zijn er meer dan 83.500 producten en diensten met het keurmerk binnen Europa gecertificeerd.

SMK certificeert namens EU Ecolabel in Nederland.

Kiest u ook voor groen?

Het keurmerk is er onder andere voor duurzamere schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, tissue papier, verven, luiers en cosmetische producten. Ook zijn er toeristische accommodaties die met EU Ecolabel zijn gecertificeerd. 

Klik op het plusje om meer te lezen over het laten certificeren van uw product of dienst.

Lees meer

Internationale EU Ecolabel website

Bekijken

EU Ecolabel Productcatalogus

Bekijken

Ik wil graag meer weten over…

Volg het

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over EU Ecolabel? Ontvang maandelijks de nieuwsbrief.

Schrijf u in via onderstaande knop.

EU Ecolabel

Nieuwe criteria voor Cosmetica en Verzorgingsproducten voor dieren

Het aantal artikelen met het keurmerk EU Ecolabel blijft maar toenemen; het zijn er nu meer dan 83.000. Hét bewijs dat er een sterke interesse is bij zowel producenten als consumenten voor duurzamere producten. Vorige week zijn de herziene eisen gepubliceerd voor ‘Cosmetica’ en is een nieuwe productgroep geïntroduceerd voor ‘Verzorgingsproducten voor dieren’.
Lees meer
EU Ecolabel

Kruidvat Pure & Soft, duurzamere luiers met EU Ecolabel

Kruidvat heeft kortgeleden een duurzame luier geïntroduceerd in Nederland en België: Kruidvat Pure & Soft. Deze luier voldoet aan alle strenge eisen van het Europese keurmerk EU Ecolabel. De verpakking van de luiers is voor minstens de helft vervaardigd van materialen van natuurlijke oorsprong.
Lees meer